473ed09e77cc316050de015c7fef1b64 4 Golongan Lelaki Yang Ditarik Masuk Neraka Oleh Wanita
loading...

4 Golongan Lelaki Yang Ditarik Masuk Neraka Oleh Wanita


Lelaki itu adalah mereka yg tidak memberikan hak kepada wanita dan tidak menjaga amanah itu. Mereka adalah : 

http://infomasihariini.blogspot.com/2016/10/4-golongan-lelaki-yang-ditarik-masuk.html

1. Ayahnya 
Apabila seseorang yg bergelar ayah tidak mempedulikan anak-anak perempuannya di dunia.Dia tidak memberikan segala keperluan agama seperti mengajar sholat,mengaji dan sebagainya Dia membiarkan anak-anak perempuannya tidak menutup aurat.Tidak cukup kalau dengan hanya memberi kemewahan dunia saja. Maka dia akan ditarik ke neraka oleh anaknya. 

(p/s ; Duhai lelaki yg bergelar ayah,bagaimanakah hal keadaan anak perempuanmu sekarang? Adakah kau mengajarnya bersolat.menutup aurat?.. pengetahuan agama?.. Jika tidak cukup salah satunya, maka bersedialah untuk menjadi bahan bakar neraka jahannam.) 

2. Suaminya 
Apabila sang suami tidak mempedulikan tindak tanduk isterinya.Bergaul bebas di pejabat, memperhiaskan diri bukan utk suami tapi utk pandangan kaum lelaki yg bukan mahram.Apabila suami mendiam diri walaupun seorang yg alim dimana sholatnya tidak pernah bertangguh,maka dia akan turut ditarik oleh isterinya bersama-sama ke dalam neraka. 

(p/s ; Duhai lelaki yg bergelar suami, bagaimanakah hal keadaan isteri tercintamu sekarang?. Dimanakah dia? Bagaimana akhlaknya? Jika tidak kau menjaganya mengikut ketetapan syari’at, maka terimalah hakikat yg kau akan sehidup semati bersamanya di ‘taman’ neraka sana.) 

3. Abang-abangnya 
Apabila ayahnya sudah tiada,tanggung jawab menjaga maruah wanita jatuh ke bahu abang-abangnya dan saudara lelakinya.Jikalau mereka hanya mementingkan keluarganya saja dan adiknya dibiarkan melencong dari ajaran Islam,tunggulah tarikan adiknya di akhirat kelak. 

(p/s ; Duhai lelaki yg mempunyai adik perempuan,jangan hanya menjaga amalmu,dan jangan ingat kau terlepas… kau juga akan dipertanggungjawabkan di akhirat kelak…jika membiarkan adikmu bergelumang dengan maksiat… dan tidak menutup aurat.) 

4. Anak-anak lelakinya 
Apabila seorang anak tidak menasihati seorang ibu perihal kelakuan yg haram di sisi Islam.bila ibu membuat kemungkaran mengumpat,memfitnah,mengata-ngatai dan sebagainya…maka anak itu akan disoal dan dipertanggungjawabkan di akhirat kelak…. dan nantikan tarikan ibunya ke neraka. 

(p/s ; Duhai anak2 lelaki…. sayangilah ibumu…. nasihatilah dia seandainya tersalah atau terlupa…. karena ibu juga insan biasa… sekali lepas dari melakukan dosa… selamatkanlah dia dari menjadi ‘kayu api’ neraka…. jika tidak, kau juga akan ditarik menjadi penemannya.) 

4 Golongan Lelaki Yang Ditarik Masuk Neraka Oleh Wanita Rating: 4.5 Posted by: Rahmi Fajri