Motivasi Menulis

Inilah Kuasa Allah Tentang Keajaiban Burung Gagak

Subhanaallah, Keajaiban Burung Gagak-Berbagi Ilmu mengenai Kekuasaan Allah Memang sangatlah menarik,apalagi artikelnya tentang Keajaiban Burung Gagak yang jarang kita mengetahuinya,,maka dari itu,,mari kita sama-sama membaca artikel berikut ini:
 
Kenapa Allah memilih burung gagak sebagai GURU pertama umat manusia dan tidak memilih makhluk - Nya yg lain?

http://infomasihariini.blogspot.com/2015/10/inilah-kuasa-allah-tentang-keajaiban.html
 

Sebagai mana kita ketahui,peristiwa pembunuhan manusia pertama kali berlaku adalah di antara dua anak Adam as,Qabil dan Habil.Qabil membunuh Habil kerana tipu muslihat Iblis la'natullah yg menyusupkan rasa iri hati dan dengki kepada Adam dan seluruh keturunannya.

Kemudian Allah swt menghantar burung gagak buat mengajar anak cucu Adam bagaimana menimbus mayat sesama mereka.

Mengapa demikian?

Kerana burung gagak adalah burung paling pintar dan cerdik dibandingkan dengan burung-burung lain.Allah swt telah memberikan naluri tentang keahliannya ini.Baca Juga:Kegunaan Buah Pare Untuk Kesehatan

Melalui penelitian,ternyata burung gagak mempunyai saiz otak yg lebih besar berbanding otak burung-burung yg lain.Burung gagak sentiasa hidup bersama kelompoknya sebagaimana manusia yg sentiasa bersosial dengan masyarakat.

Mereka mempunyai pemimpin atau hakim yg akan menghukum yg melakukan kesalahan di antara mereka. Inilah fitrah yg sentiasa diberikan Allah kepada burung gagak.Syarat-syarat sahnya salat

Setiap kesalahan di antara burung gagak mempunyai hukuman masing-masing contohnya :

1. Ketika salah seekor di antara mereka mengambil makanan anak burung gagak, maka hukumannya adalah sekumpulan gagak lain akan mematuknya sehingga bulu gagak tadi habis sehingga gagak tersebut gundul dan tidak boleh berbuat apa-apa seperti anak gagak sebelum dewasa.

2. Ketika seekor gagak menyakiti gagak betina yg lain,sekumpulan gagak akan menyerangnya dengan paruh hingga mati.

Adapun pelaksanaan hukuman dilakukan di tanah padang atau di area yg luas sehingga proses mahkamah disaksikan oleh kumpulan mereka dan gagak tertuduh akan dibawa dengan penjagaan ketat oleh sekumpulan gagak lain yg mengelilinginya. Kemudian gagak tersebut ditundukan kepalanya,diturunkan sayapnya dan ditahan buat berkoak sebagai bentuk pengakuan atas kesalahannya.

Ketika gagak tertuduh dijatuhi hukuman mati,gagak lain akan menyerangnya dengan paruh mereka hingga mati.Lihat Juga Artikel Bermanfaat Lainnya:


Setelah Gagak itu mati,salah seekor di antara mereka akan membawanya dan menggali lubang buat menguburkan dengan tanah sebagai penghormatan atas bangkai gagak itu.

Hingga kini,para saintis yg melakukan kajian tentang dunia haiwan mengatakan bahawa hanya gagaklah yg menanam mayat kawannya ketika mati.

Demikianlah bagaimana burung Gagak menegakkan keadilah dari fitrah Ilahiyah adalah lebih baik dari pada keadilan yg dimiliki oleh umat manusia.

Nikmat Tuhanmu yg mana lagi yg kau dustakan?

Demikianlah mengenai Kuasa Allah SWT melalui burung gagak,semoga senantiasa mengingat Allah dan memperindah segala perintah-Nya dan senantiasa Menjauhi Larangannya,,smoga kita selalu dalam Lindungan Yang Maha Kuasa .Amin Ya Rabbal 'ALAMINN

Labels: Berita Islam, Berita Terkini, Hiburan

Thanks for reading Inilah Kuasa Allah Tentang Keajaiban Burung Gagak. Please share...!

Back To Top